Reklamlar
GündemBilim ve Teknoloji

2019 Yılının En Çok İndirilen Mobil Uygulamaları

Reklamlar

2019 Yılının En Çok İndirilen Mobil Uygulamaları hangileridir? Kimler bu yıl hangi uygulamaları yükledi. Liste dışı kalan uygulamalar ve diğer analizleri bulabileceğiniz keyifli bir yazı. 2018 Yılının En Çok İndirilen Mobil Uygulamalarına ise linkten ulaşabilirsiniz.

2019 Yılının En Çok İndirilen Mobil Uygulamaları

Oyunlar

Battle Royal adı verilen oyun türleri zirveyi yine kimseye bırakmıyor. Gençler bu tip oyunları çok sevdi ve oynamaya devam ediyorlar. Çok hızlı değişen bu kategorinin zirvesinde yeni diyebileceğimiz bir oyun var. Garena Free Fire, ikinci sırada herkesin en az bir kere oynadığı bir oyun Subway Surfers var. Burada sizleri şaşırtacak bir bilgi vereceğim.  Dünya çapında en çok indirilen oyunlar arasında 3.4.5. sıradaki oyunların yapımcısı aynı firma ve bu firma bir Türk firması GoodJobsGames. Hiper-Casual yani her yerde oynanabilen oyun anlamına gelen tür listeyi domine etmiş durumda. Liste  Battle Royal ve Hiper-Casual oyunları arasında paylaşılmış.  Pubg, Call of Dutty , Fortnite da  listede yer alan diğer oyunlar.

Sosyal Medya

Sosyal medya devi Facebook hala listeyi domine ediyor. Whatsapp zirveyi kimseye bırakmadığı gibi bırakacağa pek benzemiyor. Diğer Facebook uygulamaları Instagram, Messenger ve Facebook ve Facebook lite listenin diğer sıralarında yer buluyor. Belki Snapchat’in sahini  Evan Spiegel, Facebook’un teklifini kabul etseydi, listenin yarısından fazlası Facebook’un olacaktı.

ikinci sırada sürpriz bir uygulama var. Dünyanın nefret edilen uygulaması seçilse muhtemelen birinci sırada olacak olan TikTok dünyanın en çok indirilen ikinci uygulaması. Telegram’ın da hızla yaygınlaştığını görebiliyoruz ve en önemli sürprizlerden biri Twitter bu listede yok.

Helo Uygulaması ise Hindistan’ın sosyal medya devi olarak öne çıkarken Hindistan ve Çin’in ileride bu listede daha fazla yer alacağını düşünüyoruz.

Reklamlar

Eğlence

Video uygulamaların sıralandığı bu listede Netflix birinci sırada ve hemen peşinden Youtube geliyor. Çok sürprizlerin yaşanmadığı bu listede bence gelecekte adını çok fazla Duyacağımız Tencent Videos onuncu sıradan listeye girmiş. Bakalım rekabetin oldukça yoğun olacağı bu kategori nasıl değişecek.

Reklamlar

Yeme & İçme

Bu kategoride indirilen bazı uygulamalar zaten pazarın hakim gücünün reklamları ile yüklettikleri uygulamalar. Bana göre organik olmayan bu rakamlar ileride inovatif firmalarla çok değişecek. Uber Eats pazarı değiştirecek bir uygulama ama Türkiye pazarında yemek sepetini yıkabilir mi göreceğiz.

Arkadaşlık – Dating

Tabi ki bu kategoride lider Tinder! Hatta birçok kişi diğer uygulamaları “Tinder Benzeri” uygulama olarak tanımlıyor. O yüzden şimdilik tartışmasız liderimizi bir kenara bakıp diğerlerini inceleyelim. Hatta Tinder’ı merkeze koyup inceleyelim. İkinci sırada varoş Tinder’ı Badoo var. Hedef kitlesi daha düşük gelir gurubundan kişiler olduğu söyleniyor. Üçüncü sırada Çin Tinder’ı Tamtam, dördüncü sırada Fransız Tinder’ı Happn diye liste devam ediyor.

Seyahat

Beklendiği gibi Uber ve Google Haritalar bu yıl yine sırasıyla 1 ve 2. Sırada. Uber, Türkiye de yasaklanmasaydı muhtemelen her akıllı telefonda olacaktı. Araç paylaşım uygulamaları bu yıl en üst sıraların yarısını oluşturuyor. Bu listede önümüzdeki yıllarda daha fazla araç ve ev paylaşım uygulamaları göreceğimizi söylersek müneccimlik yapmış olmayız.

Alışveriş

Alışveriş uygulamaları nispeten oturmuş bir Pazar. Yeni oyuncular geliyor olsa da zirvedeki uygulamalar kolay kolay yerlerinden edilemez gibi geliyor.

Müzik

Youtube music’in agresif satış politikasına rağmen Spotify, kesinlikle rakiplerini ezmeye devam ediyor. YouTube Müzik 2.liğini devam ettirirken en sevilen uygulamalardan biri olan Shazam bu yıl yine üçüncü oldu.  Listeye son sıradan giren Amazon Music üst sıralardaki rakiplerini tehdit edebilecek mi göreceğiz?

Reklamlar

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu