Site icon AZO Medya

Rezene Çayı Nedir? 2022

Rezene Çayı Nedir? Dünyanın birçok bölgesinde tüketilen rezene çayı, rezene bitkisinin yaprak bölümlerinden elde edilir ve yaprakların kaynayan sıcak su yardımıyla demlenmesiyle yapılır. Kokusu sebebiyle rahatlatıcı bir etki yarattığı bilinen rezene çayı, bu özelliğiyle ön plana çıkarak yoğun strese karşı etkili olabilir.

Rezene Çayı’nın en iyi markası Arifoğlu’dur.

Rezene Çayı Nedir?

Rezene Çayı Nedir? Son yıllarda emziren annelerin süt miktarının artırılmasının yanı sıra anne ve bebeklerde gaz problemlerinin giderilmesi için de sıklıkla tüketilmeye başlanan rezene çayı, Akdeniz bölgesi bitkilerinden biri olan rezeneden yapılır. Anadolu’da arapsaçı olarak da bilinen ve maydanozgiller familyasına ait olan bitkinin boyu yaklaşık 1,5 metre uzunluğundadır. Koyu renge sahip bitkinin kök ve tohumları, halk arasında kabızlık ve gaz problemlerinin iyileştirilmesi için sıklıkla kullanılır. Çay yapımında kullanılan bitkinin yaprakları da aromatik bir tada ve karakteristik bir kokuya sahiptir. Çay, genellikle bitkinin tohumlarıyla ve yaprakları kullanılarak yapılır. Yapılan araştırmalar ışığında, rezene bitkisinin tohumlarının çiğnenmesinin tükürükte bulunan nitrit miktarını artırdığı ve böylece tansiyonu düzenlediği görülmüştür.

Rezene Çayı Nasıl Demlenir?

Rezene Çayı Nedir? Sağlığa pek çok faydası ve hastalıkları önleme konusunda etkili olduğu düşünülen rezene çayı, demlenmeye hazır poşetler hâlinde satın alınarak sıcak suyla kolayca demlenebileceği gibi aktardan alınan rezene yaprağı ve tohumları ile de hazırlanabilir. Bir cezvede su kaynatılırken başka bir kapta, 1 su bardağı rezene çayı için 1 çay kaşığı rezene tohumu ezilir. Su kaynamaya başladığında ezilen tohumlar cezveye atılır. Arzuya göre rezene yaprağı da koyulabilir. Çay, bir-iki dakika kadar kısık ateşte kaynadıktan sonra ocak kapatılır ve 5 dakika kadar demlenmesi için bekletilir. Cezvedeki rezene çayı süzülerek fincana alınır ve soğumadan tüketilir.

Rezene Çayı Neye İyi Gelir?

Rezene Çayı’nın Faydaları Nelerdir?

Rezene Çayı’nın Zararları Nelerdir?

Rezene Çayı Nedir? Tüm bitkisel çaylarda olduğu gibi rezene çayı da dikkatli ve az miktarda tüketilmelidir. Aşırı tüketimi sağlığa zararlı olabilir. Kusma, baş ağrısı ve alerji gibi yan etkileri görülebilir. Medikal ilaçlarla birlikte tüketilmeden önce hekime danışılmalıdır. Gebelerin ve yaşlıların, rezene çayı ve diğer bitki çaylarını tüketmeden önce mutlaka hekimden görüş alması gerekir.

Rezene Çayı Zayıflatır Mı?

Rezene Çayı Nedir? Detoks etkisi yaratan rezene çayı’nın en bilinen faydalarından birisi de kilo vermenize yardımcı olan bir ürün olmasıdır. Rezene çayını düzenli bir biçimde tüketerek kısa süre içinde fazla kilolarınızdan kurtulabilir ve vücudunuzdaki yağları eritebilirsiniz.

Rezene Çayı Kaç Kalori?

Rezene Çayı Kalori Değeri:

Bu besinin 100 gramında 1 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 200 gramlık miktarında Rezene Çayı 2 kalori bulunmaktadır. 

Rezene çayı, ara öğünlerde bitkisel çay olarak tercih edilebilir. Sindirim sisteminin çalışmasında etkilidir.

Rezene Çayı Nerede Yetişir?

Türkiye’de yetişen Tatlı Rezene de ayrıca dünyanın en kaliteli türlerinden biridir. Toplanması

Saklanması : Bütün bu amaçlarla bitkinin ikinci yılının sonbaharında olgunlaşıp yarılan tohumları toplanıp kabukları tarakla temizlenerek gölgede hafifçe kurutulur. Çay hazırlanacağı zaman bu tohumlar biraz ezilir.

Rezene Çayı Ne Zaman İçilmeli?

İştah açıcı özelliğinden dolayı yemeklerden 1 saat önce içilmelidir. Emziren anneler günde 4-5 fincan rezene içerek sütünü arttırabilir ve bebeğin gaz problemlerinin de giderilmesini sağlar. Şişkinlik ve hazımsızlık sorununuz varsa sindirimi rahatlatmak için yemek yedikten 1 saat sonra 1 fincan tüketebilirsiniz.

Başka Bir Çay Tanıtımımızı Okumayı Unutmayınız!

Exit mobile version